Travel, Inspiration & Work-life balance

myBalance

Louise Doughty -  Dupla spirálban (Apple Tree Yard)

2018. június 22. - mybalanceblog

Yvonne Carmichael ötvenes évei elején járó, karrierjében sikeres, kiegyensúlyozott családi életet élő nő. Azonban 4144309_3_jo.jpgegy titokzatos férfi feltűnése mindent megváltoztat: szenvedélyes viszonyba bonyolódnak, kockára téve házasságot, karriert, jó hírnevet és végül a szabadságukat is.

 Yvonne bántalmazás áldozata lesz, mely végül egy másik, szörnyű bűntényhez vezet.

Összességében nagyon tetszett a könyv, néhol kicsit vontatottnak éreztem, talán a cselekmény idejében történt ugrások miatt, vagy a titokzatos szerető túlságos titokzatossága miatt, ami engem néhol picit untatott.

Számomra kivételesen érdekes volt a pszichológiai vonal, ahogy az írónő a főhős érzelmeit, gondolatait és életének korábbi mozzanatait mutatja be. Különösen erős hatása volt annak az üzenetnek is olvasás során, melyből egyértelművé válik az olvasó számára milyen vékony is a határvonal a helyes – helytelen, bűnösnek ítélés és felmentés között. Hogy tulajdonképpen bárki kerülhet olyan helyzetbe, ahol minden körülmény ellene szól, és hajszál választja el attól, hogy saját igaza senki más számára ne legyen hihető ás bizonyítható.

Érdekes könyv, amit szokásomhoz híven pár nap alatt kiolvastam, néhány röviddé vált éjszaka, kipirosodott szem, és másnapi álomkór kíséretében. :)

 Ajánlom mindenkinek aki szereti az izgalmas krimiket.

 Értékelés: 6­/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mybalance.blog.hu/api/trackback/id/tr8014062439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása