Travel, Inspiration & Work-life balance

myBalance

Családi glamping holland módra

@ Camping de Paal, Bergeijk

2018. július 08. - mybalanceblog

Lassan 7 év távlatából Hollandiában élve, van néhány tipikusan olyan holland sajátosság, ami nem feltétlenül jut először az ember eszébe ha az országra gondol. 

Elsőként: BBQ!!! Barbecue és barbecue minden mennyiségben. Az első tavaszi napsugaraktól késő őszig mindenki barbecuezik. Ki ilyennel ki olyannal, lábakon álló vagy asztali, ez a hétvégi program szinte mindenkinél. Akinek nincs kertje, annak egész biztosan a teraszon van a BBQ felszerelés. A boltok megtelnek mindenféle kellékkel, egész sor előre pácolt, nyársra tűzött finomság, grillzöldség, fűszerezett burgonyahasábok.

 A másik a kempingezés, lakókocsis nyaralás. Mivel én nem igazán vagyok az a nomád nyaralásos fajta,  - általában úgy vagyok vele hogy ha már pihenni megyek miért ne tegyem legalább olyan kényelmes körülmények között mint otthon -, elég sokáig tartott mire erre adtam a fejem. És meg kell mondjam, tényleg szuper!

Egyrészt változnak az ember életében a prioritások kisgyerekkel, más (is) lesz a fontos, másrészt a holland kempingek nem olyanok mint ahogy én azt elképzeltem. Egyrészt nem feltétlenül kell a sátras megoldást választani, mi egy félig sátor félig faház változatot béreltünk. Hangulatos volt a külön kis verandával, apró konyhácskával , két hálófülkével. WC volt benne de zuhanyozni közös zuhanyzóba jártunk, gondoltam egy hosszú hétvégét fejen állva is kibírok bármi történjék is. Semmi gáz nem is volt ezzel. Lehetett volna fürdőszobás szállást is foglalni, de mivel mi csak hárman vagyunk, azok meg legalább 6 személyesek , úgy gondoltam nem éri meg ennyire kényelmesnek lenni.

A kemping területén minden van amit egy kisgyerekes család kívánhat: fantasztikus fedett medencevilág, szabadtéri medence csúszdákkal, rengeteg játszótér, étterem, snackbár, fitnessterem, élelmiszerbolt, állatsimogató, esténként animáció, napközben gyerekprogramok és a kemping végében egy hatalmas homokos terület fa játékokkal.

 

Ezelőtt sose értettem igazán miért imádják a kempingeket annyira a kisgyerekes holland családok és főként az itteni kiszámíthatatlan idő miatt vonakodtunk is eddig kipróbálni.

Miért is igyekszünk majd mégis több hosszú hétvégét is hasonlóképpen betervezni? Minden egy helyen van, ami kisgyerekkel fontos szempont. A kempingek úgy vannak kialakítva, hogy a sátorhelyeket és bérelhető házacskákat több tömbben, köralakban helyezik el, mindegyik tömb közepén saját kis játszótérrel, mint egy közös udvar. Már pár nap után automatikusan kis közösségek alakulnak, hiszen a gyerekek a házból kilépve könnyen egymásra találnak, együtt kezdenek játszani.

Ha pedig a gyerek elvan, mi is könnyen kiülhetünk egy zavartalan kávéra, pohár borra és ez a pár nap valóban pihentetőre sikerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mybalance.blog.hu/api/trackback/id/tr7014099881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása