Travel, Inspiration & Work-life balance

myBalance

Családi nyaralás a Rab szigeten

2018. szeptember 30. - mybalanceblog

Amióta gyerekes család lettünk, mondhatni megszállottan kutatok olyan szabadidős tevékenységek és élmények után, ahol kicsi és nagy egyaránt jól érezheti magát. Legyen ez kávézó, étterem, nyaralás, városlátogatás, egy napos kiruccanás, vagy egy emlékezetes fél napos program. 

Idén először a tágabb családdal mentünk nyaralni, Szonja élvezte a kiemelt figyelmet, a nagyszülők és unokatestvérek társaságát, és nekünk is kicsivel több pihenés jutott.

Először másfél napot hármasban töltöttünk egy Rab szigethez közeli kis faluban (Njivice), nagyokat szippantottunk a friss, sós levegőből, sétáltunk az apró kikötőben. Másnap jött a család, és autókkal mentünk tovább a kompkikötőhöz, majd át Rab szigetre, a lopar-i San Marino Camping Resort-ba. Két hat személyes mobilházban laktunk, minden vadi új volt, látszott hogy eddig nem sokan használták.

A kemping területén természetesen sátrazási lehetőség is van, emellett a Lopar Garden Village-ben többféle nagyságú és felszereltségű szállás közül lehet még választani. Azért esett a Rab szigetre, és azon belül is Loparra a választásunk, mert lassan mélyülő, homokos partszakaszával egyike a Horvátországban nem túl gyakori homokos strandolási lehetőségeknek, ami egy három évessel nem hátrány. A camping resort területén esténként animáció van a gyerekeknek, éttermek, bolt, rengeteg kisebb játszótér található. Egy negyed óra sétára a tengerparton van egy nagy szórakoztató komplexum körhintákkal, ugrálóvárakkal, céllövöldével, amit az egy hét alatt két estén is meglátogattunk. Naponta kétszer csoportos zumba óra is volt a tengerparti kis vízben, amit Kornél jobban élvezett mint én, így növekvő pocakkal. :)

Még sosem voltam korábban Rab óvárosában, csodaszép kis ékszerdoboz a hangulatos utcácskákkal, éttermekkel, kikötővel. 

Most, hogy beköszöntött az ősz, előkerülnek a meleg zoknik, itthoni puha kezeslábasok és gőzölgő jázminos sleepytime teák, igazán jól esik visszagondolni erre a napfényes, nevetéssel és homokvárépítéssel teli, családi körben eltöltött csodálatos hétre.

Forrás: Instagram/ mybalance.blog

Forrás: https://www.camping-adriatic.com/san-marino-camp-rab/luxury-camping/premium-mobile-homes

 

 

 

 

Jenn Bennett – Alex, nagyjából… (Alex, approximately…)

Bailey “Mink” Rydell szerelmes. Alex tökéletes: kedves, vicces, érzékeny és mindenről lehet vele beszélgetni. Csak egy a bökkenő, eddig csakis chaten `találkoztak`. alex.png

Amikor Bailey a keleti partról a nyugati partra költözik édesapjához, elhatározza hogy inkognitóban megkeresi Alexet, hogy kiderüljön, a való életben is olyan e, mint amilyennek az írásain keresztül megálmodta. Alex helyett azonban Porter Róthba botlik minduntalan. A kezdeti ellenszenv fokozatosan alakul át egész más érzésekké, és Bailey már nem biztos abban, hogy igazán meg akarja e találni Alexet. 

Tovább

Robert Bryndza - Lány a jég alatt (Girl in the ice)

Egy gyönyörű, fiatal, befolyásos családból való lány jégbe fagyott holttestét megtalálják egy londoni múzeum kerti tavában.lja.jpg

A nyomozás vezetőjének Erika Fostert jelölik ki, aki önmaga is egy családi tragédiát kényszerül feldolgozni éppen. Ahogy egyre inkább felszínre kerülnek a politikai érdekek és a nyomozás kimenetelét befolyásolni szándékozó felső körökből érkező nyomás, úgy kerül Erika is egyre mélyebbre a nyomozati szálak tengerében.

Tovább

Surprise a day while we are away

Egy apróság minden szülőktől külön töltött éjszakáért, segít a kicsinek visszaszámolni a napokat

Mikor merészkedjünk el először gyerek nélkül kikapcsolódni? Mennyi időre? Mi lesz ha rosszul viseli? Mi lesz ha mi viseljük rosszul?

Egy gyermek megszületése előtt az ember sok mindent elhatároz, megfogad, és felkerül pár ez nálunk biztosan nem így lesz gondolat a listára. Emlékszem, nálam az egyik ilyen az volt, hogy évente legalább egyszer, néhány napra elmegyunk kettesben (vagy legalábbis gyerek nélkül) valahova. Még mindig azt gondolom hogy ez nem egy rossz ötlet, szükség van arra hogy feltöltsük a lemerült energiatartalékokat, mégis sokkal nehezebb eljutni a megvalósításig mint korábban gondoltam.

Tovább

Izland

Egy ideje szerepelt már a bakancslistámon Izland, részben mert tele van a világon sehol máshol nem látható, fantasztikus természeti csodákkal, részben pedig, mert szerettem volna egy olyan helyre kiszakadni a mindennapokból, ami úgy igazán, tetőtől talpig feltölt energiával, hálával és életszeretettel.

Szerencsére alapvetően ezekkel nincs nagyon nagy baj nálam (legtöbbször), de egy közelmúltban történt baleset és a (szellemi) kimerültség amivel a kisgyerekes családi élet jár, egyre inkább utat tört az érzésnek, hogy mindenkinek jó lenne, ha ezt megtennénk saját magunkért.

Tavaly novemberben tehát nekiálltam a szervezésnek és idén júniusban 5 csodálatos napot töltöttünk el Izlandon.

Tovább

Boho Beautiful

My favourite travel yoga lifestyle brand

Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor testileg - lelkileg egy kis lecsendesedésre, megnyugvásra vágyik. Nálam ha jól emlékszem a kisbabás időszak hozta el ezt úgy igazán először. És bár friss anyukaként a vonalaim inkább a valamivel intenzívebb edzést kívánták volna meg…, fáradtan és kimerült tartalékokkal valami egészen másra vágytam mint előtte. Ebben az időszakban találtam rá a Boho Beautifulra, és később, az intenzívebb edzések mellett is vissza visszatértem az általuk közvetített mozgásformákhoz is. Egy nemrég elszenvedett csúnya lábtörés után pedig Velük kezdtem újraépíteni magam a szó legtágabb értelmében.

Tovább

Családi glamping holland módra

@ Camping de Paal, Bergeijk

Lassan 7 év távlatából Hollandiában élve, van néhány tipikusan olyan holland sajátosság, ami nem feltétlenül jut először az ember eszébe ha az országra gondol. 

Elsőként: BBQ!!! Barbecue és barbecue minden mennyiségben. Az első tavaszi napsugaraktól késő őszig mindenki barbecuezik. Ki ilyennel ki olyannal, lábakon álló vagy asztali, ez a hétvégi program szinte mindenkinél. Akinek nincs kertje, annak egész biztosan a teraszon van a BBQ felszerelés. A boltok megtelnek mindenféle kellékkel, egész sor előre pácolt, nyársra tűzött finomság, grillzöldség, fűszerezett burgonyahasábok.

 A másik a kempingezés, lakókocsis nyaralás. Mivel én nem igazán vagyok az a nomád nyaralásos fajta,  - általában úgy vagyok vele hogy ha már pihenni megyek miért ne tegyem legalább olyan kényelmes körülmények között mint otthon -, elég sokáig tartott mire erre adtam a fejem. És meg kell mondjam, tényleg szuper!

Tovább

Louise Doughty -  Dupla spirálban (Apple Tree Yard)

Yvonne Carmichael ötvenes évei elején járó, karrierjében sikeres, kiegyensúlyozott családi életet élő nő. Azonban 4144309_3_jo.jpgegy titokzatos férfi feltűnése mindent megváltoztat: szenvedélyes viszonyba bonyolódnak, kockára téve házasságot, karriert, jó hírnevet és végül a szabadságukat is.

 Yvonne bántalmazás áldozata lesz, mely végül egy másik, szörnyű bűntényhez vezet.

Tovább
süti beállítások módosítása